Norwegian Outfitters

Norsk bokmål (Norway)English (United Kingdom)
Kirgisistan
There are no translations available.

Ønsker du å dra på skikkelig jakt så velg jakt på Mid Asian Ibex eller Marco Polo. Vi har destinasjonen du skal velge for at du skal komme deg hjem med ditt trofe.

Kirgisistan er et land i Sentral-Asia. Det er omgitt av land og er fjellrikt. Det grenser til Kina, Kasakhstan, Tadsjikistan og Usbekistan. Hovedstaden er Bisjkek. Tidligere var landet en republikk i Sovjetunionen, og har vært uavhengig siden 1991.

Den fjellrike regionen Tian Shan dekker det meste av nasjonen, mens resten av landet består av daler og bassenger. Issyk-Kul i det nordvestlige Tian Shan er den største innsjøen i Kirgisistan og den nest største fjellinnsjøen i verden etter Titicacasjøen. Det høyeste punktet er i Kakshaal-Too-rekken som utgjør den kinesiske grensen. Pik Pobedy med sine 7430 moh er det høyeste punktet og er regnet av geologer som det nordligste fjellet på over 7000 moh.

Jaktområdene vil variere, men en ting skal vi garantere og det er at vi har de beste jaktområdene og bestanden av dyr er større enn du noen gang kunne ha drømt om. Noen steder er det vel utstyrte hoved camper med hus, møbler, strømaggregat og trofe behandlingsrom. Andre steder vil det variere fra campingvogner til telt. Maten som blir servert er som regel; kjøtt, ris, pasta, brød, salami, nøtter, frukt, supper etc.

Når jegeren ankommer campen etter den lange reisen tar vi det litt med ro de to første dagene slik at jegeren får vilt ut etter mangel på søvn og for og aklimatisere seg. Terrenget ligger høyt og man trenger litt tid til og vende seg til den tynne luften, så det er dumt å legge ut på en hard økt første dagen. Men bedre form man er i jo mer utbytte får man av jakten.

Man begynner jakten med og bevege seg opp til gode utsikts poster for å speide etter dyr. Finner man et dyr som jegeren virkelig vil ha er det å følge etter for å prøve å komme på skuddhold, går ikke det første dagen og det er langt til hovedcampen ligger man i telt om natten for så å følge etter neste dag.
Dette kan man virkelig kalle jakt og vi har noen av de beste guidene i hele verden på akkurat dette. Så har du drømmen om et skikkelig Ibex trofe hjelper vi deg gjerne.

Tajikistan og Azarbijan er også land som vi har som destinasjoner hvor jaktformene og forholdene er ganske like som her er beskrevet. Her kan du jakte på: Marco Polo, Hangai Argali, Altai Argali og Tur.

Vi har vært der og kvalitetsikret hvert ledd, book tur hit og du vil ikke bli skuffet!

Mer info kan du få ved å kontakte oss på mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 
Afrika - stillhetens kontinent
There are no translations available.

De fleste kommer i kontakt med reisearrangøren på messer, via internett eller gjennom bekjente. Tilbudene og produktene kan virke like, men i praksis så skiller det mye. Les derfor gjennom denne brosjyren og tenk over hvilken trygghet det er å reise med en norsk operatør som har levert jaktopplevelser i Afrika til mange skandinaviske kunder siden 1999.

Du kjøper ikke bare en jakttur, men en opplevelse som skal følge deg gjennom lang tid. Vi vil derfor sørge for å forberede deg best mulig til reisen, og vi vil hjelpe deg etter reisen. Helt til trofeene henger på veggen hjemme.

 

Tilbud og priser

Før du bestiller vil du motta et tilbud fra oss. Det er et detaljert tilbud som viser hva du skal betale, hvordan jakten foregår og hva du må tenke på i forkant. De prisene du får fra oss er faste, og det er ingen skjulte tillegg eller andre overraskelser.

Trofepriser

For dyrene du skyter betaler du en trofeavgift. Den er beskrevet i en egen prisliste. Her er det heller ingen skjulte tillegg. Eventuelle lisenser og andre avgifter til myndigheter og lignende er inkludert. Trofestørrelsen har ingen innvirkning på prisen. Prisen er fast uansett om du skyter en verdensrekord eller et gjennomsnittstrofe.

Ta med eget våpen?

De fleste av våre kunder velger å reise med egne våpen. Dette krever en del forarbeide og du vil få alt ferdig fra oss. I 2004 kom det en ny våpenlov i Sør-Afrika, og den innebæer strengere kontroll med de som ønsker å ta med våpen inn i Sør-Afrika. Jaktbransjen gjennom PHASA (Den profesjonelle jegerforeningen) har også bidratt til å få inn et punkt der man må dokumentere at man skal jakte med et godkjent safariselskap. Før du reiser vil du få tilsendt all nødvendig dokumentasjon fra oss sammen med en beskrivelse på hvordan du skal fylle ut det offisielle søknadsskjemaet. Du må også kopiere pass og returbillett samt våpenkort. Du får en kopi av vår Oufitterlisens sammen med et invitasjonsbrev. Noen grupper velger og kombinere jaktopphold med reiser rundt om i Sør-Afrika. For disse, eller andre som ikke ønsker å ta med våpen har vi rifler i ulike kalibre som kan leies. Alle riflene er av god kvalitet og er utstyrt med helt nye kikkertsikter. Tilgjengelige kalibre er .243, .308 og .375 H&H.

 

Vår samarbeidspartner - Unzwa Safaris

Vår camp er i Vivo. Denne ligger ved foten av de fantastiske Soutpansbergfjellene, og har en natur som er storslått selv etter afrikansk målestokk. Du blir tatt i mot av personalet på campen og det blir en liten briefing på hva som skal skje. Første dagen prøveskyter vi riflene for å sjekke at sikter ikke har kommet i ulage etter en lang tur. Før solnedgang kjører vi en tur opp i fjellene for å se etter vilt og for å ta en velkomstdrink fra vår bushcamp i fjellet. Solnedgangen her er en opplevelse i seg selv. Det blir også en omvisning i lodgen og utstopperverkstedet.

Vår camp er rikt utstyrt og har de fasiliteter du forventer. Inne i lodgen er det to dobbeltrom som deler bad, et tresengs og ett firesengs rom med eget bad. I tillegg er det et safaritelt med fire senger der du får følelse av å bo i telt, samtidig som sengene er komfortable og det er eget bad/WC i enden av teltet. Alle rom er utstyrt med norske stikkontakter for lading av telefoner og kameraer. Det er egen safe på hvert rom som du får nøkkel til. Rommene rengjøres hver dag, og du får også vasket tøy daglig. I spiserommet henger trofeer som er skutt i området. Med andre ord vil du få servert alle dine måltider i et ekte afrikansk miljø. Det er en egen bar med sittegruppe rett utenfor rommene. Alt er bygd med stråtak, og baren har vegger av afrikansk tre.

Ute finnes et ildsted med stoler samt utendørs boblebad. Her smaker en gin-tonic perfekt etter en lang jaktdag!

 

JAKTORGANISERING

Sør-Afrika er det ingen krav til bestått jegereksamen eller skyteprøve. Man er pålagt å bruke en jaktguide (PH) som har en eksamen og en lisens som PH. Denne er da ansvarlig for selve jaktutøvelsen og at regler og lover skal følges. Det kan være maks 2 jegere pr. PH. Dette kalles å jakte "to på en" (2:1). Man kan også bestille jakt "en på en" (1:1). Dette koster litt mer, men da har man sin egen guide under hele jakten. En PH kan ikke uten videre arrangere jaktsafarier. For å kunne stå som arrangør kreves en lisens som Outfitter (eller safariselskap på norsk). Det er viktig å velge en operatør som an garantere for å inneha de riktige lisensene. Det arrangeres en del jakt i Sør-Afrika som er ulovlig, og det kan skape problemer for kunden. Det gjelder både under selve jakten, men også når man skal sende trofeene hjem. Da kreves det eksportdokumenter med kopi av PH register, Outfitter lisens og veterinærpapirer Unzwa Safaris innehar alle disse lisensene og er din garanti for at alt går riktig for seg. Det er vanlig at et jaktlag består av kunden, en PH og en innfødt tracker som er med å spore opp dyr, samt foreta ettersøk. Mange av våre kunder har sagt at en av de største opplevelsene har vært å følge med i hvordan dyr spores både før jakten og på ettersøk. Uansett er dette en liten tett jaktgruppe som i løpet av jaktdagene kommer tett på hverandre og er med på å dele opplevelsen det er å jakte i Afrika.

SKUDD OG SKUDDSITUASJONER

I Sør-Afrika får man oftere situasjoner enn ved hjemlig jakt. Dette er et resultat av den store vilttettheten. Man må være forberedt på at skuddene noen ganger kan være lette, men også vanskelige i mange situasjoner. Skuddholdene varierer fra 30 - 300 meter. Mange steder er det vanskelig å få fast anlegg, så vi har som regel med skytestokker ut på jakten. Vi har kjøpt inn et parti flotte skytestokker fra Jakt og Friluft i Arendal, og disse gir en komfortabel skytestilling. Når det gjelder kalibervalg, finnes det ikke noe fasitsvar. Erfaringen tilsier at den rifle og det kaliber man er vant og fortrolig med er det beste. På den store mengden av antilopevilt er kalibre fra .308 og oppover godt nok. Til mindre vilt er kalibre fra .243 helt OK. Det afrikanske viltet er meget hardskutt, og det er derfor viktig at man bruker gode kuler. Eksempler på dette er Trophy Bonded, Swift, Fail Safe og Fusion. Kjøp ammunisjon hjemme og ta det med. 20 - 40 patroner er som regel nok til både innskyting og jakt, og ammunisjon er ikke billigere i Sør-Afrika. Billig, lokal ammunisjon i Sør-Afrika er som regel av forferdelig kvalitet.

GOD JAKT! VI SKAL GJØRE ALT VI KAN FOR Å GJØRE DIN SAFARI SÅ BRA SOM MULIG.

 
Kamchatka
There are no translations available.

Kamchatka, hver en trofe jegers drøm. Her finnes de største av de største. Brunbjørn og elg på størrelse med små hus og Kamchatka Big horn som er en av verdens største saue arter, med en kroppsvekt på opptil 230 kg og med horn som kan veie opp til 14 kg.

Her har vi det beste opplegget som finnes innen jakt på Kamchatka. Det er fine plasser å bo på, god mat og godt drikke, trofeene blir tatt hånd om på best mulig måte og det er lokale guider, assistenter og kokker som gjør sitt aller ytterste for at du skal ha det bra å lykkes i jakten på ditt trofe. Det er som oftest en engelsk talende eller norsk talende guide i campen som sørger for at dine behov og ønsker blir tatt vare på.

Bjørnejakt

Vår destinasjon ligger sør på Kamchatka, det er 29 mil fra flyplassen i Petropavlovsk til hoved campen, denne distansen tar ca 7-8 timer å gjennomføre litt avhengig av kvaliteten på veiene. Dere blir møtt av mannskapet på det siste stoppe stedet som lager lunch til dere og tar seg av baggasje og det dere ellers måtte trenge hjelp til. Mannskapet i campen er veldig hardt arbeidene, vennlige og gjøre sitt ytterste for våre jeger.

Jaktsesongen for bjørn starter 25. April og varer til 25.Mai.

Big horn jakt

Du blir kjørt fra flyplassen og til overnattingstedet hvor dere blir hentet med helikopter neste dag for så å bli flydd ut til terrenget. Campen ligger 800-900 moh. Det vil under jakten bli jaktet fra to camper, som ligger 10km fra hverandre. For å ha muligheter til å lykkes i denne jakten må man være i god form. Fjellene her er bratte og farlige, våre guider er godt kjent i området og er utstyrt med radio, satelitt telefon, kart og gps. Mange av dem har 10-12 års erfaring med jegere fra alle land så du er i gode hender.
Men denne jakten krever mot, tolmodighet og utholdenhet for å lykkes. Du må også være dyktig med rifla inne avstander fra 80 til 300 meter, og noen ganger over det.

Jaktsesongen på Big Horn er fra 1.August til 10. oktober. Den beste perioden er fra 15. August til 15. September. Det er pga mindre antall insekter og mygg, det er nesten ikke snø i fjellene og det er ikke så kaldt.
 
Northwest Terretories
There are no translations available.

Canada er landet hvor guttedrømmen kan gå i oppfyllelse. Enorme skoger, høye fjell, uendelig vidder og elver fulle av ørret og laks. Vilt tettheten er stor og sjansen for å lykkes i den jakten man ønsker å utøve er stor.

Vi har destinasjoner og kontakter over hele Canada og kan tilby det meste av jakt på det du måtte ønske. Vi kan skreddersy en pakke spesielt for deg eller du kan benytte deg av våre pakketilbud.

For de som ønsker stor svartbjørn har vi en destinasjon på kysten rett utenfor Vancouver, her blir det årlig skutt svartbjørn på mer enn 8 fot. Her benyttes jaktmetoden spot and stalk. For de som ønsker litt mer action fylt bjørnejakt, har vi jakt med hund i Kamloops. Her blir hunder sluppet på bjørn og de gir seg ikke før bjørnen enten har klatret opp i et tre eller at den stopper på bakken å slåss med hundene, da er det om og gjøre å holde hodet kaldt og plassere skuddet riktig, her blir det ofte korte hold. Kondisjonen bør også være tilstede da det kan bli noen kilometer etter hund og bjørn.

For de som liker hundejakt er pumajakt noe av det mest spennende man kan delta på, noe som vi også har veldig bra tilgang på hos våre outfittere. Flere av våre guider har høstet puma sammen med jeger som har gått rett inn i boone and crockett sin rekord bok. Vi har både telt camper og camper med laftehytter, så du kan velge det du er mest komfortabel med. Men ingen ting er som å ligge ute i telt i Canadas villmark, det må bare prøves.

Ønsker man et riktig eventyr har vi jakt i North West Terretories, her blir du flydd inn med småfly til områder hvor det knapt har vært mennesker før. Her jakter man seg fra camp til camp, de fleste overnattingene blir i telt og noen i enkle hytter. I Canada kan du jakte på svart bjørn, dall sheep, mountain goat, stone sheep, moose, grizzly, caribou, white tail, mule deer, elk, jerv, ulv, puma, gaupe og bob cat.

Fortell oss din drøm så skal vi hjelpe deg og realisere den.

 
Coastal
There are no translations available.

Canada er landet hvor guttedrømmen kan gå i oppfyllelse. Enorme skoger, høye fjell, uendelig vidder og elver fulle av ørret og laks. Vilt tettheten er stor og sjansen for å lykkes i den jakten man ønsker å utøve er stor.

Vi har destinasjoner og kontakter over hele Canada og kan tilby det meste av jakt på det du måtte ønske. Vi kan skreddersy en pakke spesielt for deg eller du kan benytte deg av våre pakketilbud.

For de som ønsker stor svartbjørn har vi en destinasjon på kysten rett utenfor Vancouver, her blir det årlig skutt svartbjørn på mer enn 8 fot. Her benyttes jaktmetoden spot and stalk. For de som ønsker litt mer action fylt bjørnejakt, har vi jakt med hund i Kamloops. Her blir hunder sluppet på bjørn og de gir seg ikke før bjørnen enten har klatret opp i et tre eller at den stopper på bakken å slåss med hundene, da er det om og gjøre å holde hodet kaldt og plassere skuddet riktig, her blir det ofte korte hold. Kondisjonen bør også være tilstede da det kan bli noen kilometer etter hund og bjørn.

For de som liker hundejakt er pumajakt noe av det mest spennende man kan delta på, noe som vi også har veldig bra tilgang på hos våre outfittere. Flere av våre guider har høstet puma sammen med jeger som har gått rett inn i boone and crockett sin rekord bok. Vi har både telt camper og camper med laftehytter, så du kan velge det du er mest komfortabel med. Men ingen ting er som å ligge ute i telt i Canadas villmark, det må bare prøves.

Ønsker man et riktig eventyr har vi jakt i North West Terretories, her blir du flydd inn med småfly til områder hvor det knapt har vært mennesker før. Her jakter man seg fra camp til camp, de fleste overnattingene blir i telt og noen i enkle hytter. I Canada kan du jakte på svart bjørn, dall sheep, mountain goat, stone sheep, moose, grizzly, caribou, white tail, mule deer, elk, jerv, ulv, puma, gaupe og bob cat.

Fortell oss din drøm så skal vi hjelpe deg og realisere den.

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2

Vulkanus knivsliper

Nå er den endelig her, Vulkanus knivsliper. Den beste og enkleste knivsliperen du kan tenke deg. Se mer i vår nettbutikk.

Norwegian Outfitters
Nå er vi endelig i full gang med vårt nye navn og konsept. Vi ønsker alle gamle og nye jegere velkommen! Månedens tilbud kommer hver måned med et ekstra godt tilbud til de som følger oss. Se også vår nye film som vi har laget i samarbeid med Jakt 24.

• Tidligere filmer


Norwegian Outfitters